Zomertijd – tijd om twijfel om te zetten in reflectie en actie

Ik ontmoet een dame van 45 jaar oud die bewust is gestopt met betaald werk en vrijwilligerswerk toen haar oudste kind werd geboren. Als ik haar spreek, geeft ze aan dat ze al tien jaar aan het werk wil buitenshuis. Ze wil ander werk doen dan waar ze voor is opgeleid en weet niet goed hoe ze moest beginnen. Daarom doet ze niets. Tijdens ons gesprek komen verschillende onderliggende angsten naar boven, waaronder de angst om te falen en bang zijn om mensen teleur te stellen. Ook heeft ze last van FOMO, de angst om iets te missen.

 

Ik voel meteen een connectie met haar en wil haar graag begeleiden. Ze wil graag veranderen, maar weet niet hoe. Na jaren thuis te zijn geweest om voor haar kinderen te zorgen, voelt ze zich beperkt door haar eigen angsten en twijfels. Samen hebben we haar doelstellingen opgeknipt in kleine stapjes, zodat het behapbaar wordt voor haar. Ik heb haar geholpen om drempels te verlagen en moedig haar aan om kleine successen te vieren. Het is mooi om te zien hoe ze langzaamaan steeds meer zelfvertrouwen krijgt en meer stappen durft te zetten.

 

Maar het is niet alleen de groei van deze dame die me bijblijft. Het is me realiseren hoe belangrijk het is om mensen te steunen en te begeleiden bij het nemen van stappen naar hun doelen, hoe klein die stappen ook mogen zijn. Soms hebben mensen gewoon iemand nodig die in hen gelooft en hen een duwtje in de rug geeft. Ik ben dankbaar dat ik die persoon voor haar mag zijn en zal deze ontmoeting altijd bij me dragen.

 

Ik begrijp heel goed hoe lastig het kan zijn om uit een bepaalde situatie te komen als je niet weet hoe je moet beginnen of als je te maken hebt met verschillende angsten en onzekerheden. Maar het is nooit te laat om iets te veranderen! Ook jij kunt je doel ontdekken en er in stapjes naar toe werken. De één kan hierbij intensievere begeleiding en coaching gebruiken dan de ander, en daar help ik je graag bij.

 

Als coach en trainer vind ik het heel belangrijk om naast mensen te staan die een poging ondernemen om hun doelen te ontdekken en te bereiken, hoe groot of klein deze ook zijn. Hoe mooi is het als je gelukkig bent in en voldoening haalt uit je werk. Als je werk aansluit op wie jij bent en aansluit op jouw waarden, dat wat voor jou belangrijk is in het leven. Je brengt tenslotte toch heel wat uurtjes in je leven op je werk door.

Veel mensen zijn een aantal dagen of weken vrij in de zomer. Gebruik deze periode eens om te reflecteren op je werk en antwoord te vinden op de volgende vragen:

  1. Doe ik mijn (vrijwilligers)werk met plezier en ervaar ik voldoening? Zo ja, hoeveel uur wil ik daaraan besteden? Zo nee, wat ga ik veranderen om (weer) met plezier en voldoening aan de slag te gaan?
  2. Waar zou ik werken als er geen belemmeringen zijn? Als ik geen rekening hoef te houden met een bepaald inkomen, reistijd, gezinssituatie, gezondheid, opleidingsniveau, werkervaring etc.
  3. Wat ga ik doen om al een stapje te zetten richting die ideale werkplek uit vraag 2?

 

Als jij ook – vrijwillig of noodgedwongen (bijvoorbeeld door ontslag of gezondheid) – op zoek bent naar (ander) werk of een verandering in je leven, help ik je graag om de eerste stap te zetten. Laten we samen kijken naar wat jij nodig hebt en hoe we dat kunnen bereiken. Stuur een appje naar 0616326218 en laten we aan de slag gaan!