JobGroups

Onlangs slaagden negen werkzoekenden voor hun JobGroups cursus van zeven bijeenkomsten. Eén van hen is, na twee jaar geen enkele uitnodiging voor een sollicitatiegesprek te hebben ontvangen, komende week uitgenodigd om op gesprek te komen voor een functie bij een organisatie waar zij helemaal blij van wordt. Twee anderen hebben halverwege de cursus een baan gevonden en waren niet bij de certificaat uitreiking. Alle deelnemers zijn gesterkt in hun zelfvertrouwen en hebben meer focus in hun zoektocht gekregen.

De insteek van JobGroups is eenvoudig: samen weet je meer en samen kom je verder. Het programma is gericht op laagdrempelige ontmoeting met medewerkzoekers, een loopbaancoach en een werkgever die jou met hun ervaringen verder kunnen helpen.

Een aantal quotes van deelnemers over het concept op hun evaluatieformulier:
– “JobGroups betekent voor mij dat ik meer durf om op verschillende functies te solliciteren”.
– ‘Ik heb weer inzicht gekregen in mijn kwaliteiten.’
– ‘Door andere mensen te leren kennen, sta je er niet alleen voor en kun je van hun ervaringen leren.’
– ‘De trainer is enthousiast en een goede luisteraar en zet mensen in hun kracht.’

Trainer en loopbaancoach Ilse de Lange: “Wat een voorrecht om deze groep mensen te mogen begeleiden op zoek naar hun nieuwe werkplek. Bij de eerste bijeenkomst was er nog wat schroom en pessimisme: “Ik heb al zoveel geprobeerd, het gaat vast niet lukken.” Maar bij elke bijeenkomst landde er weer een puzzelstukje en groeiden de deelnemers. Tijdens de voorlaatste cursusdag zag ik allemaal enthousiaste cursisten die voor elkaar op zoek waren gegaan naar vacatures. Dit hielp de deelnemers enorm om out-of-the-box te denken en functies te ontdekken die bij hen passen. Dit gaf hen een boost om zich op de laatste bijeenkomst voor de groep te presenteren en tops en tips te ontvangen.”