Blog: ACHTER DE WOLKEN SCHIJNT… HOOP!

De regenboog staat wereldwijd bekend als symbool van hoop voor de toekomst. Zo staat de kleurrijke boog aan de hemel voor het aanbreken van iets nieuws, een positieve verandering. Dankzij de regenboog word je eraan herinnerd dat na een regenbui opnieuw de zon zal doorbreken. Die boodschap van hoop wil ik uitdragen en daarom ben ik 12 ½ jaar geleden gestart met Rainbow Advies Training en Coaching (www.rainbowATC.nl). Hierin houd ik me bezig met het begeleiden en trainen van mensen in toekomstgerichte veranderingen rondom werk en geld.

Misschien zit je al jaren thuis. Het is nooit te laat voor iets nieuws! Recent coachte ik een jongedame die worstelde met vragen zoals: “Welke stappen zet ik richting de toekomst?” En: “Hoe stroom ik weer in op de arbeidsmarkt?” Samen ontdekten we stap voor stap wat nu al past binnen haar mogelijkheden en waar ze zich op kan richten om naar door te groeien. Inmiddels heeft ze al veel stappen genomen. Wat begon met een beetje hoop, werd een steeds duidelijker plan.

Naast de symboliek achter de regenboog, is de natuurkundige benadering van de regenboog ook interessant. De boog ontstaat namelijk door de weerkaatsing van licht in waterdeeltjes. Waar wij als mensen slechts een aantal kleuren weten te onderscheiden in de boog, zijn er feitelijk wel duizenden verschillende kleuren zichtbaar. Hoe goed de regenboog zichtbaar is en welke kleuren je ziet, is allemaal afhankelijk van je perspectief. Wanneer je nadenkt over je eigen groeiproces, bekijken we je vraag vanuit verschillende invalshoeken. Wie ben jij als persoon? Wat is je talent? Wat is je droom? Waarin wil je groeien? Wat zijn jouw waarden? Wat raakt jou zo dat je daar graag een bijdrage aan wil leveren? Welke praktische stappen kun je ondernemen? Coaching en training kan je helpen om meer zicht te krijgen op het antwoord op deze vragen.

Niet alleen de kleuren die je ziet, zijn afhankelijk van jouw perspectief. Ook waar de boog begint en eindigt, is afhankelijk van je oogpunt. Vanuit welke hoek kijk jij naar jouw regenboog? Waar begint jouw boog omhoog? En waar eindigt deze boog?

Het bieden van nieuwe perspectieven aan individuen en het activeren van groepen pas ik met Rainbow ATC veelvuldig toe in coaching en bij het geven van verschillende trainingen. Ik vind het boeiend om mensen tot nieuwe inzichten te brengen. Coaching en training is een prachtig middel om zicht te krijgen op een nieuwe fase in je leven. Ook als je leven nu meer op een regenbui lijkt; met het doorbreken van de zon ontstaat een regenboog. Het doorbreken van licht in jouw leven zorgt voor een ander perspectief. Graag ga ik samen met jou op zoek naar dat kleine vlammetje dat licht brengt in je zoektocht naar (ander) werk. Durf jij je licht op te steken?

Blog is mede mogelijk gemaakt met Nienke Kruijt van Synonien.nl