Project SchuldHulpMaatje, ZZP Maatje en JONG Maatje

Het unieke van de begeleiding van een SchuldHulpMaatje is dat er aandacht is voor de mens achter de schulden. Wat doen de geldzorgen met hem of haar? Hoe motiveer je hem, welke rol speelt gedrag? Rainbow ontwikkelde de trainingen en handboeken Persoonlijkheid, SchuldHulpMaatje JONG en Werkveld van de Coördinatoren. Deze trainingen geeft Rainbow aan groepen van 15-18 cursisten. Sinds door corona ook steeds meer ZZP-ers worstelen met geldzorgen, traint Rainbow ook vrijwilligers om Maatje te zijn voor ZZP-ers met geldnood.

Een groot deel van de e-learningmodules voor de hercertificering en updates van Maatjes zijn ontwikkeld en geregisseerd door Rainbow. Op die manier heeft blended learning zijn intrede gevonden.

SONY DSC

Cursisten ontdekken zelf de overeenkomsten en verschillen in de begeleiding van jongeren versus volwassenen