Project Veiligheidsregio – Brandweerinstructeurs

Eén van de (brandweer) veiligheidsregio’s wil haar instructeurs ondersteunen om de lessen nog interactiever en leerzamer te maken. Daarom voorziet Rainbow de instructeurs van tops en tips rondom didactiek en vaardigheden. Vooraf bespreken we de leervraag met de instructeur, daarna bezoeken we de lessen en voorzien we de instructeurs van bruikbare feedback in de vorm van tops en tips. De instructeurs oefenen direct na de pauze met het toepassen van de tips in de praktijk. Hun feedback: “Wow, wat een kleine aanpassing al teweeg kan brengen in de groepsdynamiek en in het leerproces van bevelvoerders en manschappen. Petje af!” Kortom, een mooie kans voor de instructeurs om nog beter aan te sluiten op de groep en individuen en voor Rainbow heel boeiend om meer te ontdekken over brandbestrijding!